Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge tar hem två nya titlar från Venedig och Toronto

Tevin Stakston

Edge är stolta att kunna presentera två nya inköp från Venedig och Toronto. Westernfilmen Old Henry med Tim Blake Nelson och den prisbelönade thrillern Zalava följer med oss hem till Sverige.

Old-Henry-3.png

Old Henry av Potsy Ponciroli

Old Henry är en helgjuten western om en änkeman som tillsammans med sin son arbetar på en enslig plats dit en mystisk, skadad man dyker upp. Mannen bär med sig en sadelväska fylld med pengar och jagas av en grupp som utger sig för att vara lagens män. Henry måste bestämma sig för vem han egentligen kan lita på och under belägringen av hans gård kommer Henrys färdigheter att få alla att ifrågasätta hans egentliga identitet.

Old Henry är regisserad av Potsy Ponciroli och har Tim Blake Nelson (O' Brother Where art Thou?) i huvudrollen, Stephen Dorff (True Detective) och Trace Adkins (The Lincoln Lawyer). Filmen hade världspremiär i Venedig och kommer att ha biopremiär i USA under hösten. Filmen fick ett mycket bra mottagande i Venedig och har sålts världen över med release i Storbritannien, Tyskland och Italien senare under 2021.
Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för Norden och Baltikum från VMI Worldwide.

Svensk premiär under 2022

Zalava_MainStill_credit_Mohammad_Badrloo.jpeg

Zalava av Arsalan Amiri

1978, i den avlägsna bergsbyn Zalava är byborna skräckslagna inför en osynlig fara. De hävdar att en demon hemsöker deras by och har anlitat en exorcist för att driva bort anden. När den unge sergeanten Massoud griper exorcisten för bedrägeri urartar situationen av bybornas skräck och ilska. Snart befinner sig Massoud i ett hemsökt hus tillsammans med sin kärlek, den unga läkaren där de omringas av byborna som alla är övertygade om att demonen finns i huset.

Zalava är Arsalan Amiris debut, en tankeväckande film som vänder upp och ned på genrekonventioner. Med traditionella folkloristiska berättelser och ett modernt bildspråk skapar Amiri en komplex berättelse om tro och blind övertygelse. Filmen hade världspremiär under filmfestivalen i Venedigs kritikervecka och visades även i Toronto. Under filmfestivalen i Venedig belönades den med prestigefulla Grand prix samt FIPRESCI-priset för bästa film.
Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för Norden och Baltikum från Level K.

Svensk premiär under 2022.