Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge tar hem tre prisbelönade festivalfavoriter: I’m Your Man, Hive och Luzzu

Guest User

Årets upplaga av European Film Market Online är nu avklarad och Edge Entertainment är stolt över att kunna presentera förvärvet av tre nya filmer som hyllats i Berlin och Sundance; Maria Schraders futuristiska kärleksdrama I’m Your Man med Maren Eggert och Dan Stevens i huvudrollerna, det flerfaldigt prisbelönta kosovanska dramat Hive som blev en sensation under årets festival i Sundance samt den omtalade Maltesiska filmen Luzzu.

2e640ffe-79f2-414e-bc9a-b42a7f773235.png

I'm Your Man av Maria Schrader

I’m Your Man (2021, Tyskland) handlar om Alma, en forskare på det berömda Pergamonmuseet i Berlin. För att kunna få fortsatt forskningsbidrag blir hon övertalad till att delta i en extraordinär studie. I tre veckor måste hon leva med en humanoid robot speciellt anpassad till hennes individ och behov, och vars artificiella intelligens är designad till att vara den perfekta livspartnern för henne. Alma möter Tom, en maskin i människogestalt av en helt ny klass, skapad enbart för att göra henne lycklig.

Denna futuristiska kärlekshistoria är en tragikomisk saga om kärlek, längtan och vad som gör en människa just människa. Filmen är regisserad av den Emmy-vinnande regissören Maria Schrader (som ligger bakom den populära Netflix serien Unorthodox samt hyllade Farväl Europa) och innehåller förstklassiga skådespelarinsatser från Dan Stevens (Downton Abbey), Maren Eggert (I Was at Home, But…) och Sandra Hüller (Min pappa Toni Erdmann). Filmen hade världspremiär i Berlins tävlingssektion där Eggert fick ta emot silverbjörnen för bästa skådespelarinsats. Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för de nordiska länderna av Beta Cinema. Svensk biopremiär vintern 2021/2022.

abd1dec3-196b-46ab-aa5b-7b00e34c8845.png

Hive av Blerta Basholli

Hive (2021, Kosovo) är en djärv debut av regissören och manusförfattaren Blerta Bashollis. Filmen utspelar sig i Kosovo och följer Fahrije, en ung kvinna som kämpar med att få vardagen att gå ihop för sin familj alltsedan hennes make försvunnit i kriget. För att tjäna ihop brödfödan startar hon en affärsverksamhet genom att sälja hemmagjord ajvar, men hennes ambitioner om att stärka sig själv och andra kvinnor ses inte med blida ögon i det traditionella patriarkala byn där hon bor.

Baserad på en sann historia är Hive en upplyftande film om sinnrikhet och ambition i kontrasten mot äldre föreställningar och visar hur ingen kan stoppa en kvinna med ett mål. Filmen blev en sensation på filmfestivalen i Sundance där den hade sin världspremiär tidigare i år och kammade hem tre av festivalens tyngsta priser: det stora jurypriset, bästa regissör och publikpriset. Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna till de nordiska länderna av LevelK. Svensk biopremiär vintern 2021/2022.

dd66581b-b36b-4cc3-ba37-e4acd43a20fd.png

Luzzu av Alex Camilleri

Luzzu (2021, Malta) är den första maltesiska långfilmen att tävla på en internationell filmfestival och ger en inblick i skönheten av en ö som sällan blir porträtterad på vita duken. Här får vi följa Jesmark, en hårt arbetande fiskare på Malta som tvingas vända ryggen till generationer av tradition och riskera allt genom att ansluta sig till den svarta marknaden för att kunna försörja för sin fru och deras nyfödda barn.

Filmen är regisserad av debutanten Alex Camilleri och hade sin världspremiär i Sundance 2021 där huvudrollsinnehavaren Jesmark Scicluna tog hem priset ‘World Cinema Dramatic Special Jury Award’ för bästa skådespelare. Luzzu är producerad av Rebecca Anastasi och Ramin Bahrani (The White Tiger, 99 Homes) och har sålts till Kino Lorber för distribution i USA och Kanada. Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för de nordiska länderna av Memento Films. Svensk biopremiär vintern 2021/2022.