Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge tar hem tre spännande nya titlar från Berlin

Tevin Stakston

Årets upplaga av European Film Market i Berlin är nu avklarad och Edge Entertainment är stolta över att kunna presentera förvärvet av en tre nya filmer; Var är Anne Frank av prisbelönta regissören Ari Folman, det historiska dramat The Conference, en skrämmande inblick i den nazistiska regimen under andra världskriget och italienska äventyrsfilmen Freaks Out.

Var är Anne Frank av Ari Folman

Var är Anne Frank handlar om Kitty, den påhittade vän som Anne talar till i sin dagbok som kommer till liv i museet som en gång var familjen Franks gömställe. Genom dagboken återuppväcks Kittys minnen, för om Kitty lever måste det betyda att Anne också lever. Kitty ger sig ut på ett sökande som kommer att ta henne från dagens Europa och tillbaka till det krigshärjade Europa för att hitta sin gamla vän.

Ari Folman är tillbaka efter den internationellt prisbelönta animerade filmen Waltz with Bashir med familjefilmen Var är Anne Frank, baserad på den världsberömda Anne Franks dagbok. Filmen hade världspremiär under filmfestivalen i Cannes och är en familjefilm som både berör och talar till sin samtid. Oscarsbelönade Ari Folman skildrar Anne Franks liv och den dagboken som nu blivit världsberömd. Med två olika animationsformer och starkt röstskådespel är Var är Anne Frank en unik film om en av litteraturens starkaste röster. Filmen kommer att dubbas till svenska men även visas i originalspråk. Var är Anne Frank öppnar även Stockholms Filmfestival Junior den 28 mars.
Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för de nordiska länderna av Wild Bunch.

Svensk premiär under 2022

The Conference av Matti Geschoneck

The Conference utspelar sig den 20 januari 1942 när de ledande nazisterna i Tyskland samlades vid Wannseesjön utanför Berlin på inbjudan av Reinhard Heydrich. På dagordningen fanns endast en punkt: "den slutgiltiga lösningen på judefrågan". Baserat på de historiska dokument som lämnades kvar är The Conference en trogen redogörelse för vad som hände under ett möte som förändrade världshistorien och beseglade ödet för över sex miljoner människor.

Filmen är inspelad på platsen för den verkliga konferensen och är producerad av välkända Constantin Films till 80-årsdagen för den verkliga konferensen. Ensemblen består av några av Tysklands mest kända skådespelare: Philipp Hochmair (The Experiment), Johannes Allmayr (Colonia Dignidad), Maxmillian Brückner (Cherry Blossoms), Thomas Loibl (Toni Erdmann) och Rafael Stachowiak (Undine).
Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för Norden och Baltikum av Global Screen.

Svensk premiär under 2022/2023.

Freaks Out av Gabriele Mainetti

När andra världskriget kommer till Italien kastas livet omkull på den cirkus där Matilde, Cencio, Fulvio och Mario arbetar. När cirkusens ägare Israel mystiskt försvinner står de utan arbete och trygghet. Samtidigt blir de kontaktade av en tysk cirkus vars ägare Franz är väldigt mån om att gruppen ska ta anställning hos honom. För Franz vet att gruppen bär på krafter som skulle kunna vända krigslyckan för Tyskland och världshistorien.
Freaks Out är en storslagen äventyrsfilm i regi av Gabriele Mainetti som hade världspremiär under filmfestivalen i Venedig 2021 för att sedan gå upp brett i Italien den 28 oktober 2021. Filmen balanserar stora actionscener, spektakulära fantasyelement och färgstarka karaktärer till fantastisk effekt och prisbelönats för både sina skådespelarinsatser och kreativa berättande.
Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för Norden och Baltikum av RAI Com.

Svensk biopremiär 2022.