Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge Entertainment återvänder från Cannes 2023 med tre nya titlar

Sofia Magnusson

Den 76:e upplagan av filmfestivalen i Cannes är nu avslutad och Edge Entertainment kan med glädje presentera tre nya inköp: det franska kärleksdramat Rosalie av Stéphanie Di Giusto som hade världspremiär i Un Certain Regard, den spektakulära koreanska action-thrillern Project Silence som var årets mest omtalade Midnight-film i Cannes samt årets stora Césarvinnare, det franska kriminaldramat The Night of the 12th av Dominik Moll. 

Rosalie av Stéphanie Di Giusto

Frankrike 1870, ungmön Rosalie lever med en stor hemlighet, hon föddes med skägg och hår på hela kroppen. Varje dag rakar hon sig för att inte dra till sig uppmärksamhet. När hon gifter sig med den skuldbelastade barägaren Albert är han ovetande om Rosalies tillstånd. Hennes högsta önskan är att bli sedd som den kvinna hon är utan att behöva gömma sig, men kommer hon att bli accepterad för den hon är?

Det romantiska kärleksdramat Rosalie hade världspremiär i Un Certain Regard i Cannes där den tog emot en stående ovation från publiken. Nadia Tereszkiewicz, prisad på årets César Awards, gör en imponerande prestation som Rosalie där hon spelar mot Benoît Magimel, som tog hem César Award för bästa manliga skådespelare för andra året i rad. Ett känsloladdat drama där Di Giusto utforskar sociala normer och den kvinnliga blicken.  


Edge Entertainment är stolt att ha förvärvat de nordiska och baltiska rättigheterna från Gaumont. 

Svensk biopremiär 2024. 


Project Silence av Tae-Gon Kim

Jung-won och hans dotter är på väg till flygplatsen i Seoul när en tjock dimma orsakar en stor kedjekrock mitt på en bro. Saker och ting tar en illa vändning när muterade militärhundar av misstag släpps fria från sitt transportfordon och börjar attackera människorna som är fast i kaoset. Nu är det upp till Jung-won att, tillsammans med de andra överlevarna, lista ut hur de ska klara sig genom natten och samtidigt avslöja konspirationen bakom de muterade hundarna.

Den högoktaniga action-thrillern Project Silence hade världspremiär i Cannes som en del av Midnight Official Selection. Bakom filmen står det koreanska bolaget CJ Entertainment som har producerat många av de senaste årens koreanska succéfilmer, däribland Oscars- och Guldpalmvinnaren Parasite. 

Edge Entertainment kan med glädje presentera filmen i Norden efter att ha förvärvat rättigheterna från CJ Entertainment.

Svensk biopremiär 2024.


The Night of the 12th av Dominik Moll

Alla utredare kommer förr eller senare att arbeta med ett fall som förblir olöst och hemsöker dem resten av karriären. I Yohans fall är det mordet på Clara.  Vad som till en början är en genomgående utredning av hennes liv övergår till en plågande besatthet. Det ena förhöret efter det andra utesluter ingen av de misstänkta, och Yohans tvivel växer. Men en sak är säker, mordet skedde natten till den tolfte.  

The Night of the 12th  hade världspremiär i Cannes 2022 där den hyllades av kritiker och publik. Filmen var årets stora vinnare på César Awards där den tog hem totalt sex priser, bland annat för bästa film och bästa regi. Baserad på dokumentärromanen 18.3 - Une année à la PJ (18.3 - A Year with the Crime Squad) av Pauline Guéna, som hon skrev i samarbete med polisen i Versailles. 
 

Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna i Norge, Danmark, Finland och Island samt betal TV-rättigheterna för Sverige från Memento International.